DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Dia Internacional dels Museus 2020

Dissabte 16 de maig, diumenge 17 de maig i dilluns 18 de maig

El Dia Internacional dels Museus, impulsat per l'ICOM (International Council of Museums) se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. És un gran dia pels museus que planifiquen esdeveniments i activitats, es comprometen amb el públic i destaquen la importància del paper dels museus com a institucions que serveixen a la societat i al seu desenvolupament.

Malgrat les circumstàncies actuals  en cap cas s’ha volgut trencar amb aquesta tradició. Per aquesta raó, les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), a l’igual que la majoria de museus, lluny de fer un pas endarrere i replegar la seva activitat, han apostat per intentar fer-se més visibles que mai, recordant a tothom que hi som i que continuarem sent-hi quan la normalitat torni a les nostres vides.

Un any més des de l’ICOM s’insta a tots els museus a participar del Dia Internacional dels Museus (DIM), aquest any sota el lema ‘Museus per la igualtat: diversitat i inclusió’.

Des del MAC-Girona us volem oferir: 

  • Dissabte 16/05 a les 18:30 a través del canal de YouTube de Patrimoni.gencat us oferirem una visita virtual al monestir de Sant Pere de Galligants.
  • La joia del museu Enguany sota el lema del DIM  “Museu per a la igualtat: diversitat i inclusió”, volem apropar-vos  com cada any una peça que advoca per aquest lema. Les col·leccions de les seus del MAC són un viu mirall de com la diversitat de les cultures han fet importants aportacions al nostre propi desenvolupament i de com l’acceptació de la diversitat ens pot portar cap a la igualtat. Des de Girona hem seleccionat una inscripció del comte Sunyer que  podeu veure-la aquí ( a partir del 16 de maig). O bé cliclant l'apartat "la Joia del MAC-Girona del 18 de maig" de la home de la pròpia web. 
  • Sopa de lletres. El MAC us convida a jugar a través de les seves seus a un joc virtual. Amb el MAC-Girona ho podreu fer el dilluns 18 de maig a través de les nostres xxss.
  • Arqueoblog. Com a novetat especial, el MAC presenta per al 18 de maig el seu nou blog.  Una nova plataforma per informar de la diversitat d'activitats que desenvolupen el museu i totes les seves seus.  Des  del blog  es compartiran  històries i experiències singulars lligades al dia a dia dels jaciments i museus que el formen, les seves col·leccions i el seu personal. www.arqueoblog.cat  (accessible a partir del 18 de maig)

Des de les nostres xxss continuareu gaudint de totes aquelles iniciatives i activitats que cada dia treballem per tal de poder arribar a vosaltres @macgirona

Esperem gaudir de la vostra companyia en aquest dia tan especial.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Des de casa
Hora 00:00:00
Durada Del 16 al 18 de maig
Preu Gratuït