CONCERTS

Concert

AVIS!! Per motius de les mesures de la Covid-19, aquests concerts programats per al desembre han canviat de data al mes de març.  

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ha programat un cicle de concerts en tres espais singulars de l’arqueologia catalana: el renovat espai expositiu de la Sala de Roma a Barcelona, la ciutat grega i romana d’Empúries i el Monestir de Sant Pere de Galligants a Girona. Uns concerts familiars articulats al voltant de mites i llegendes del passat, una estona de cultura segura, d’una música que ens il·lumini, ens inspiri i ens reconforti davant les greus conseqüències que la COVID-19 està tenint a la salut, la vida i les esperances de tantes persones. Aquest concert és en commemoració de totes elles.

CONCERT AMB CRISTINA SEGURA I ENSEMBLE EXCLAMATIO "Reines"

Programa

Llibre Vermell de Montserrat (s. XIV) “Emperadriu de la ciutat joyosa”

Antonio CESTI (1623-1669) “Intorno all’idol mio”. De Orontea

Claudio MONTEVERDI (1567-1643) “Disprezzata regina”. De L’Incoronazione di Poppea

Claudio MONTEVERDI “Si dolce è il tormento”

Francesca CACCINI (1587-1640) “Romanesca”

Barbara STROZZI (1619-1677) “L’eraclito amoroso”

Isabella LEONARDA (1620-1704) “Sonata Duodecima a violino solo”

Georg Friedrich HÄNDEL (1685-1759) “Ah! Mio cor, schernito sei”. D’Alcina

Georg Friedrich HÄNDEL “Fammi combattere”. D’Orlando

 

ENSEMBLE EXCLAMATIO:

Cristina Segura, mezzosoprano

Oleguer Aymamí Busqué, violoncel, violoncel piccolo i direcció

Josep Maria Martí Duran, tiorba i guitarra barroca

Dani Espasa, clavicèmbal i orgue positiu

 

ENSEMBLE EXCLAMATIO

Exclamatio dóna nom a una manera de veure i abordar la música. Centrat en la música antiga, vol servir-se de les influències contemporànies per construir el pont entre la mentalitat de l’intèrpret de l’època antiga amb l’actual.

Coordinat i dirigit per Oleguer Aymamí Busqué, l’ensemble porta a terme diferents projectes on conviuen la música de cambra, orquestral i vocal.

La darrera temporada 2019-2020 va realitzar juntament amb Anne Reinhold (mezzo) i Quito Gato (guitarres històriques) un nou projecte al voltant de la música espanyola al Festival de Música Antiga de Praga (República Txeca) i va estrenar el programa Traditore amb Cristina Segura al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP).

Ha actuat a Suïssa, França i Catalunya i alguns dels seus concerts han estat enregistrats i retransmesos per la Ràdio Txeca i Catalunya Música.

www.cristinasegura.com

  • LLoc: Monestir de Sant Pere de Galligants 
  • Data: 7 de març a les 12 h 
  • Preu: L'activitat i l'entrada al museu seran gratuïtes per als inscrits al concert
  • Reserves i inscripcions: macgironagalligants.cultura@gencat.cat o al 972 20 26 32,  caldrà que especifiqueu nombre d'assistents, telèfon de contacte i DNI

Aforament limitat, imprescidible reserva prèvia.

El Cicle de concerts "Mites i llegendes"  es completa amb l’orquestra Terres de Marca al MAC-Barcelona, i l'actuació de The Hanfris Quartet al MAC-Empúries. 

Coordina el cicle Daniel Mestre, director d'orquestra, membre d'equip tècnic de la Federació Catalana d'Entitats Corals, i assesor artístic del World Youth Choir.  

Per a més informació: 

DADES DE L'ACTIVITAT
On Monestir de Sant Pere de Galligants
Hora 12:00:00
Durada
Preu Gratuït