PRESENTACIÓ

XVI Congrés Nacional i Internacional de Paleopatologia

27 i 28 d'abril de 2022

Del 27 al 30 d'abril tindrà lloc a la ciutat de Girona el Congrés Nacional i Internacional de Paleopatologia. 

Aquestes trobades es venen fent bianualment des de 1991, organitzades per part dels membres de l’Asociación Española de Paleopatología amb la col·laboració d’entitats universitàries, hospitalàries o museístiques de l’àmbit estatal. 

La Paleopatologia és una disciplina mèdica i històrica que associa els coneixements i tècniques de la medicina, la bioantropologia, l’arqueologia i la bioquímica amb els mètodes de la història. Es tracta d’observar una anomalia en una resta esquelètica i de buscar respostes a dues qüestions primordials: en primer lloc, QUÈ ÉS? I tot seguit plantejar-se i respondre, QUÈ SIGNIFICA?

Les temàtiques específiques del congrés tractaran la Paleopatologia a l'antic Egipte: les restes òssies i les restes momificades, la Paleopatologies de la maternitat i la primera infància i Animals, paleopatologies i zoonosi: ¿qui fa emmalaltir a qui?

Combinada amb la feina de comunicació i debat hi hauran diverses exposicions sobre el tema de la malaltia en l’antiguitat i es faran visites guiades a la ciutat de Girona i a la ciutat ibera d’Ullastret.

La XVI trobada es farà a Girona i compta amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya  i la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat, així com moltes altres institucions, tant culturals com científiques, i entitats empresarials que hi donen suport.

Amb aquest motiu, el MAC-Girona col·labora acollint el Congrés en les següents dates: 

  • 27 d'abril, a les 19,30 h: cocktail de benvinguda i concert - recital líric
  • 28 d'abril, a les 19,30 h: homenatge al Dr. Domènec Campillo i Valero, membre d'honor de l'Asociación Española de Paleopatología, un referent internacional en aquesta disciplina. Tast de vins de la D.O Empordà. 

 

Informació, consulta del programa i inscripcions a la web del congrés

 

Per a més informació contacteu amb: info@congresopaleopatologia.com

DADES DE L'ACTIVITAT
On Monestir de Sant Pere de Galligants. C/ Santa Llúcia, 8. Girona
Hora 19:30:00
Durada
Preu