Tallers didàctics

A través de vivències directes desenvolupem alguns dels actes quotidians que feien els nostres avantpassats i que ens apropen i ens traslladen a la vida en l’antiguitat. Les noves propostes tenen com a eix vehicular l'experimentació.

Tots els tallers destinen una part del temps a visitar les sales del Museu i l'espai del monestir de Sant Pere de Galligants per tenir contacte visual amb l’objecte original. Després de veure les peces mitjançant  vivències directes, desenvolupem alguns dels actes quotidians que feien els nostres avantpassats que ens apropen a la vida en l’antiguitat. Les nostres propostes tenen com a eix vehicular l'experimentació.


Tallers

El laboratori d'arqueologia

NOVETAT CURS 2023-2024 !

Entra

Tallers

Constructors neolítics

Taller de construcció de cabanes neolítiques.

Entra

Tallers

Els mosaics romans

Oportunitat de conèixer les tècniques que utilitzaven els romans per a elaborar aquests paviments i el seu us per embellir les estances.

Entra

Tallers

Els sons del Galligants

Taller adreçat a educació infantil

Entra

Tallers

Els vitralls: una artesania d’època medieval

Una possibilitat única per conèixer i aprofundir en un dels gremis artesanals més prestigiosos de l’època medieval: els vidriers.

Entra

Tallers

L’escriptura medieval

Amb ajuda dels materials que s’utilitzaven a l’època medieval, proposem una descoberta del treball dels escriptoris-biblioteques dels monestirs.

Entra

Tallers

La vida en el monestir de Sant Pere de Galligants

Els alumnes viuran en primera persona com era i com s’organitzava un monestir benedictí.

Entra

Tallers

Com era una ciutat romana com Gerunda?

Els alumnes es situen en època romana per poder treballar la fundació d’una ciutat en el món clàssic i tots els rituals que això comportava.

Entra

Tallers

Les innovacions a la prehistòria

Quatre van ser les innovacions tecnològiques que van tenir lloc a la prehistòria: l’elaboració d’eines, el foc, la ceràmica i la metal·lúrgia.

Entra