Paquets didàctics

El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona es troba situat en el barri vell de la ciutat de Girona, ubicat en el monestir de Sant Pere de Galligants, un dels exemples més notables del romànic català, del qual en destaca el seu claustre, magníficament esculturat. A la potencialitat de l’edifici cal sumar-hi una exposició de peces arqueològiques que ofereixen una visió excepcional del nostre passat. Materials procedents de la pròpia ciutat de Girona així com dels jaciments més importants de les comarques gironines, que ens donen l’oportunitat de remuntar-nos a la història més antiga de l’home des del paleolític fins a l’època medieval. 

Aquest fet, la ubicació del museu i el seu contingut, dóna lloc a dos discursos diferents, i alhora complementaris entre sí, que ens apropen a un ampli període de la nostra història. Això permet al Museu d’Arqueologia de Girona oferir a la comunitat educativa un ventall d’activitats de diferents temàtiques, adaptades a diferents cicles formatius, des de primària fins a batxillerat. 

Els paquets didàctics, elaborats entre el Museu d'Arqueologia de Catalunya i la comunitat educativa de Girona, ofereixen una experiència educativa molt més àmplia. A partir d'un taller desenvolupat al MAC Girona, es crea una activitat que treballa la ciutat la Girona en èpoques diverses. El primer paquet presenta la Girona romana, a través de la propostaGerunda romana. La construcció d'una nova ciutat.

El segon paquet presenta l'època medieval a partir del taller d'escriptura del MAC, una proposta que permet aprofundir en els inicis de la Girona medieval, a través de la descoberta dels burgs de Sant Pere de Galligants i de Sant Feliu. Gallicanti. Del burg al monestir, los afanys de Pere Romaní.

Un programa educatiu complet que dóna a conèixer el nostre passat per entendre el present i intuir el futur. Tot plegat, a través d'una metodologia basada en l’experimentació. Una oportunitat per rebre coneixements i desenvolupar creativitat i intel·lecte. 


Paquet didàctic

Gerunda romana

La creació d'una nova ciutat

Entra

Paquet didàctic

Gallicanti. Del burg al monestir, los afanys de Pere Romaní

Gallicanti - una oferta innovadora i atractiva per a l'ESO

Entra