Col·lecció Isidre Macau (octubre 2017)
Al llarg d’aquest any el Laboratori de Conservació i Restauració ha estat treballant en la conservació d’un material singular que s’està preparant per ser cedit i exposat a l’Ajuntament de Palau-saverdera (Alt Empordà) en el marc d’un projecte que  anomenen “Llegat d’Isidre Macau”.

Si vols conèixer una mica més el projecte que preveu acollir l’Ajuntament podeu consultar:

https://transpmuni.palau-saverdera.cat/Book_PC_isidre_macau

D’Isidre Macau i Teixidor (1882-1946) caldria destacar-ne la labor pedagògica que va desenvolupar com a docent., però també l’exemplar col·lecció com a gran coneixedor de disciplines relacionades amb les ciències naturals i l’arqueologia.

Per conèixer a fons la persona i la seva tasca professional, podeu consultar:

MUÑOZ, S.  1999, Isidre Macau i Teixidor. Mestre i Naturalista. Palau –saverdera, 1882- Barcelona, 1946, Col·lecció Baldiri Reixac.

http://www.verges.cat/media/sites/66/revistanum3_diaspora.pdf

A grans trets la tasca que s’està desenvolupant des del MAC-Girona és la de preparar el gran nombre d’objectes que es lliurarà a l’Ajuntament de Palau-Savardera. Dos són els requeriments principals: d’una banda donar visibilitat a la figura d’Isidre Macau i exposar una part de les peces de la col·lecció, i d’ altra, desar la resta del conjunt de manera adequada a l’hora que accessible al públic per a la seva consulta. Per tal efecte s’ha ideat un sistema expositiu que reculli ambdues necessitats, i des del laboratori s’està preparant el material per a tal efecte.

 

Recentment aquesta proposta expositiva ha estat notícia en diversos mitjans de premsa,

 

http://www.emporda.info/comarca/2017/09/26/troballes-disidre-macau-sexposaran-lajuntament/368134.html#

 

http://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2017/09/27/fons-arqueologic-disidre-macau-sexposara/869799.html