Continuem fent endreça de les nostres col·leccions (setembre 2023)
Com us hem anat explicar, els darrers mesos l’equip del MAC a Girona estem treballant per millorar les condicions de les col·leccions arqueològiques que es custodien en el Centre de Pedret.

Anualment s’ingressen nous dipòsits arqueològics, derivats de les intervencions que es duen a terme. Aquest constant creixement de les col·leccions ens ha empès a adoptar estratègies per tal de reorganitzar les reserves, per treure major aprofitament dels espais, a l’hora que s’aprofita per revisar i condicionar novament les col·leccions.

Ara està essent el torn d’adequar un conjunt d’urnes cineràries de la necròpolis d’incineració de Can Bech de Baix (Agullana, Alt Empordà), amb una cronologia que se situa en el període del Bronze Final-Edat del Ferro (900-650 aC.).

Les tasques principals que s’han programat per aquesta acció són les de fer neteges superficials de tots els individus ceràmics, canviar la seva ubicació dins de la reserva per agrupar tot el material de les diferents campanyes, millorar el sistema de presentació tot procurant facilitar la seva observació i cerca, eliminar els materials d’embalatge antics de fusta i cartró, substituint-los per material inocus, i finalment informar de tots aquests canvis en el sistema informàtic de gestió i documentació de les col·leccions. 

Una feina de formigueta que no només ens permet tenir les col·leccions en bones condicions, si no que procurem posar el focus també en els sistemes d’embalatge i de presentació per tal de plantejar visites amb accés a les reserves i mostrar aquest patrimoni.

Encara queden uns mesos de feina, però us fem un petit tastet del resultat.