Intervencions en el fons fotogràfic (juny 2022)
En el Centre de Pedret s’han concentrat esforços en la revisió, la reorganització i la reubicació dels béns dipositats. Aquesta revisió no afecta exclusivament als béns arqueològics, si no també als fons d’arxiu documental i fotogràfic, que és ampli i divers. Es conserven documents fotogràfics en suport paper, plàstic i vidre.

Aquest mes hem finalitzat el procés d’avaluació i reinstal·lació en millors condicions de conservació de les fotografies en suport vidre dels fons del Museu.  Es tracta d’un volum de 744 plaques de vidre de formats diferents, des de 45x60 mm a 130x180 mm. El procés, ha estat efectuat per Lluis Saura, i ha consistit en la revisió dels registres i de la documentació, neteja i agrupament per formats i col·leccions, i instal·lació en camises de quatre solapes de paper i capses de cartró de conservació.

Paral·lelament, entre el procediment de neteja i la descripció, s’ha efectuat un altre procés que ha consistit en la digitalització de cadascuna de les plaques. La tasca ha estat conduïda per Albert Bonnin, i ha permès treballar amb la imatge digital en el procés de documentació i descripció. Aquesta tasca també afavoreix la conservació futura i l’accés a la informació sense la necessària manipulació de l’original.