EXPOSICIONS

100 anys d'excavacions a Sant Julià de Ramis

Del 5 de juny al 30 de setembre de 2015

Exposició sobre els 100 anys d'excavacions a la muntanya de Sant Julià de Ramis 

Exposició itinerant al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona (monestir de Sant Pere de Galligants) en motiu de la celebració del Centenari de les  Excavacions Arqueològiques a la Muntanya de Sant Julià de Ramis

Aquesta exposició vol ser de divulgació, i vol mostrar a la població en general, la tasca de recerca arqueològica duta a terme a la muntanya durant 100 anys. També vol mostrar els jaciments excavats i les troballes realitzades en una muntanya que l’any 2012 va ser declarada per la Generalitat de Catalunya, Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Per la comunitat científica, és sabut que la ciutat de Girona (GERUNDA), fundada pels romans al segle I dC, nasqué d’una ciutat emplaçada a la part superior de la muntanya de Sant Julià de Ramis (KERUNTA), ja existent al segle VI aC.

Uns orígens que han marcat el destí de dues poblacions veïnes i que han permès l’establiment de relacions encara avui dia existents, però uns orígens que per la població en general, rau com un gran desconegut.


Veure en el mapa

ADREÇA

Monestir de Sant Pere de Galligants 
Carrer de Santa Llúcia, 8
17007 Girona

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 10 a 19 h

Diumenges i festius

de 10 a 14 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 972 20 26 32
E-MAIL: macgirona.cultura@gencat.cat
Twitter
Facebook