EXPOSICIONS

75 imatges / 75 anys

Del 17 de febrer al 8 d'abril de 2012

El 3 de novembre de 1935, a les dotze del migdia es feia la cerimònia d'inauguració d'un nou i gran equipament museístic a la ciutat de Barcelona: el Museu d'Arqueologia. 

L’exposició 75 imatges /75 anys és una mostra itinerant que viatja arreu del territori per donar a conèixer aquest esdeveniment, la creació del  Museu d’Arqueologia de Catalunya.

La mostra evoca, a través d'un recorregut fotogràfic, la prefiguració de les diverses seus que al llarg dels anys han precedit la seu actual a l’antic Palau de les Arts Gràfiques de l’Exposició Internacional de 1929. Alhora, una selecció acurada i documentada d’aquestes fotografies, extretes de nombrosos arxius i fons fotogràfics dels país, ens serveixen de vehicle per rememorar i entendre el paper que els diversos museus, primer d’art i arqueologia i, més tard, especialitzats en aquesta darrera disciplina, han tingut en la salvaguarda del patrimoni de Catalunya i en la consolidació d’una consciència de país amant de les seves arrels més reculades i del seu patrimoni més llunyà.

La mostra s’articula en quatre àmbits: Els museus que ens precediren. Origen i formació de les col·leccionsEl Museu d’Arqueologia a Montjuïc. Gestació i consolidacióUna tasca investigadora pionera. Exploracions, excavacions arqueològiques i recerques, i Ara fa gairebé un segle: compartir coneixements i difondre el patrimoni.

El recorregut s’acompanya d’una petita selecció de peces que formaren el nucli original del fons arqueològic del MAC.


Twitter
Facebook