EXPOSICIONS

Artífex. Enginyeria romana a Hispània

Del 28 de febrer al 3 de juny de 2007

El món romà ens ha deixat un immens llegat tècnic i de sabers en diversos camps de la tecnologia i, molt especialment, les seves aplicacions a l’enginyeria civil.

Si, d’una banda, les calçades, els ponts, els ports, els fars, els aqüeductes o les preses -obres de les quals queden a Espanya abundants vestigis i un ric patrimoni- ens parlen del desenvolupament tècnic aconseguit per la civilització romana i de la seva pròpia herència cultural, de l’altra, ens revelen tot un entramat d’infraestructures essencials en l’organització, l’abastament i l’extensió cultural i militar de l’imperi romà.

La presentació dels continguts de l’exposició es fa a través de cinc àrees de tipus temàtic en les quals es mostren moltes de les grans obres d’enginyeria romana a Hispània, així com les innovacions i els avenços experimentats de l’època en altres camps de la tècnica, com la mineria, la metal·lúrgia o determinades activitats preindustrials.

Exposició organitzada per la Subdirección General de la Promoción de las Bellas Artes, del Ministerio de Cultura, y el CEHOPU (Centro de Estudios Históricos de Obras Públicas y Urbanismo, del Ministerio de Fomento.

  • Amb la col·laboració de la Fundación Juanelo Turriano

Twitter
Facebook