Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Girona

El Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona coordina el SAM (Servei d'Atenció als Museus), que actua com a oficina tècnica de la xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona, i que es troba ubicada en el Centre de Pedret.  

QUÈ ÉS UNA XARXA TERRITORIAL DE MUSEUS? 

El Pla de Museus de Catalunya, document que articula la política museística catalana, estableix que les xarxes territorials són l’estructura del Sistema de Museus de Catalunya per canalitzar el suport als museus i els equipaments patrimonials bàsics vinculats, amb criteris de proximitat. Les xarxes territorials funcionaran en concert entre la Generalitat de Catalunya, les actuals diputacions i els titulars dels museus (ajuntaments, bisbats…).
La missió de les xarxes territorials és aconseguir que el conjunt de museus puguin complir les seves funcions com a institucions culturals públiques. Les xarxes prestaran serveis de cooperació i promouran activitats mancomunades, de manera que els museus puguin dur a terme i millorar totes les funcions que els són pròpies.
 

QUI FORMA PART D ELA XARXA TERRITORIAL DE MUSEUS DE LES COMARQUES DE GIRONA? 

En aquests moments 26 museus formen part de la Xarxa de museus de Girona. 

ACCIONS

La Xarxa de museus de les comarques de Girona va encarregar en el 2016, a la Càtedra UNESCO de polítiques culturals i Cooperació, una diagnosi sobre l'estat dels serveis educatius dels museus de la xarxa. Els resultats els podeu consultar aquí 

CONTACTE

Lada Servitja samgirona.cultura@gencat.cat 


DOCUMENTS XARXA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Fulletó Xarxa 2 MB
Lloguer d'espais de la xarxa 2 MB
Twitter
Facebook