Aquesta és una proposta pedagògica en format de projecte educatiu de 30 h, per submergir-nos en el món medieval a través dels monestirs benedictins de Girona: Sant Daniel i Sant Pere de Galligants.
La seqüència pedagògica incorpora: activitats prèvies a l'aula, activitats sobre el terreny (visita al monestir de Sant Pere de Galligants i al monestir de Sant Daniel) i activitats posteriors per a un aprofundiment de l’aprenentatge. Està dissenyada com una experiència d'aprenentatge amb sentit que incorpora elements de gamificació.
A través d'activitats dins i fora de l'aula, l'alumnat anirà introduint-se en el món medieval en general i concretant coneixements en el context de Catalunya, per finalment descobrir la quotidianitat i els fets ocorreguts en aquella etapa a través d’àmbits concrets com són els dos monestirs gironins i personatges històrics reals que van viure al seu voltant.
Aquesta proposta és el resultat d’un treball de col·laboració entre els serveis educatius dels dos monestirs i professorat de centres d’educació secundària.
Com accedir al projecte?
A través de la pàgina web www.gironamonastica.cat podreu obtenir tota la informació necessària sobre com desenvolupar el projecte i treballar totes les activitats.
Què necessiteu?
Tan sols cal seguir les indicacions de la web. En el moment que vulgueu realitzar les activitats dels monestirs, caldrà que us poseu en contacte amb:
Núria Tura – Monestir de Sant Daniel. Email: info@santdaniel.com o bé al telèfon 638977256 (també WhatsApp)
Carme Baqué – Monestir de Sant Pere de Galligants. Email: macgirona.cultura@gencat.cat o bé al telèfon 972 20 46 37
Les sortides als monestirs estan pensades per ser realitzades en un sol matí.
Quan es faci la reserva per visitar els monestirs es facilitarà al docent l’arbre genealògic que permet resoldre l’enigma que es planteja a l’inici del projecte. Aquest enigma podrà ser resolt per l’alumnat a mida que vagi adquirint els sabers treballats a l’aula i hagi realitzat les activitats en la visita als monestirs.
Aquest material s’ha elaborat en el marc del grup de treball “Monestirs benedictins” del CRP i gràcies al suport de la beca Pallach atorgada per l’Ajuntament de Girona i l’Institut Ciències de l’Educació de la UdG.