Capitell del claustre: Temps de flors a Sant Pere de Galligants.
Quan arriba el mes de maig, Girona –i amb la ciutat Sant Pere de Galligants– queden submergits en la voràgine de Temps de flors. Motius vegetals i florals, naturals i artificials, reals i imaginats, surten dels jardins i s’escampen arreu de la ciutat.

La tranquil·litat del claustre de Sant Pere de Galligants s’altera per uns dies i els personatges esdevinguts pedra que hi tenen la residència des de fa segles, com aquest que us presentem, miren sorpresos la munió de visitants que tot de cop passeja pel seu espai.

L’església i el claustre de Sant Pere de Galligants compten amb 83 capitells, dels quals 60 en el claustre, la meitat dels quals ostenta motius vegetals: fulles, tiges, pinyes, palmes... sols o barrejats amb elements humans i animals. Constitueixen un dels conjunts més vistents d’escultura aplicada a l’arquitectura del romànic català.

Des del cim de la seva columna, en el bell mig de la galeria nord del claustre –la galeria que corre just en paral·lel al mur de l’església– el nostre personatge, entortolligat amb tiges vegetals, us vol recordar, com a portaveu de les sirenes i centaures, dels monjos i personatges bíblics, dels elements vegetals, dels animals i dels éssers fantàstics enfilats al cim de les columnes del clasutre i de l’església, que a Sant Pere de Galligants és temps de flors tot l’any i que ell i els seus companys estaran molt contents de rebre-hi qui vulgui visitar-los també al llarg de les altres 51 setmanes de l’any.