Les peces viatgeres (novembre 2023)
Aquests darrers mesos hem estat molt ocupats restaurant algunes de les peces que han viatjat fins a Basilea (Suïssa), per formar part de l’exposició Iberer a l’Antikenmuseum Basel und Sammlung Ludwig. Una exposició concebuda en col·laboració amb el MAC-Barcelona dedicada a la història i la cultura dels pobles ibers, i que es prepara per ser inaugurada aquest mes de novembre.

La preparació de material perquè formi part d’una exposició és una de les tasques que més temps ens ocupa i a l’hora una de les més satisfactòries, per que les peces surten de les sales de reserva i es posen a disposició de tothom qui vulgui gaudir-ne.

Abans però, hi ha molta feina, i la restauració implica només una part del que cal fer abans les peces no es mostrin al públic. Decidir com s’exposaran i si cal, o no, fer suports específics per les peces és un aspecte molt important; no només per la correcte apreciació dels objectes, si no també per la seva conservació. Precisament, el passat mes de Juliol, per tal  d’ultimar alguns d’aquests detalls sobre els mètodes d’exposició de les peces, vam rebre la visita de personal de l’Antikenmuseum Basel i de les companyes del  MAC- Barcelona.

Un altre aspecte a cuidar és el moviment de les peces, i en aquest sentit, sovint es treballa amb professionals del sector, especialitzats, i que preparen embalatges a mida per cadascun dels objectes, per tal que viatgin en les millors condicions.

Si teniu curiositat sobre l’exposició feu un cop d’ull a les xarxes socials d’ambdós museus @macarqueologia i @antikenmuseumbasel.