Química i arqueologia: dues disciplines aliades. (novembre 2019)
Les nacions Unides ha declarat l’any 2019, Any internacional de la Taula Periòdica dels elements químics. Aquest mes de novembre, en el marc de la 24a Setmana de la Ciència, el laboratori participa en una proposta del MAC per presentar la relació que hi ha entre la química i l’arqueologia a favor de l’estudi i la conservació del nostre patrimoni cultural.

La Taula Periòdica- la TP- és la representació gràfica de que “tot” al nostre entorn és química i, des del MAC-Girona ho volem posar en valor des de dues des les disciplines que empren la química de manera més destacada: l’arqueologia i la conservació- restauració.

Des del laboratori de conservació i restauració volem aprofitar el moment per valoritzar el paper de la ciència, i per extensió de la tecnologia, al servei del rigor de les intervencions que executem. La investigació en el camp de la restauració ens ha permès avançar en el reconeixement de les patologies que afecten al nostre patrimoni, en la caracterització i composició dels materials que constitueixen els béns patrimonials, en l’estudi de nous procediments i tècniques per la conservació i restauració, així com en la millora dels productes i tècniques emprades en els tractaments.