Funcionament de l'activitat

Esquema de funcionament i materials de suport

L'esquema de funcionament es basa en tres fases

Treball previ a l’aula

El treball previ consisteix en una introducció basada en una presentació multimèdia, formada per un conjunt d’imatges i explicacions que situen a l’alumnat en el període històric que treballaran durant tot el procés.

A l'enllaç següent trobareu més detall sobre els continguts: presentació multimèdia.

Treball sobre el terreny

La proposta està integrada per dues activitats complementàries (A i B). L’ordre en què es realitzin no influeix en el desenvolupament de l’activitat.

ACTIVITAT AEl taller Com era una ciutat romana com Gerunda?, que es realitza al Monestir de Sant Pere de Galligants, seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona. Durada aproximada: 2 hores.

ACTIVITAT B. L’itinerari a peu Descobrint la Girona Romana té dues alternatives segons les disponibilitats temporals del centre.

  • Itinerari 1: es desenvolupa des de Sobreportes fins a la Plaça del Correu Vell i tornada pel carrer de la Força fins a la Plaça de la Catedral. Durada aproximada: 2 hora i 30 minuts.(inclou taller)
  • Itinerari 2: es desenvolupa des de Sobreportes fins a la Plaça del Correu Vell, continuant fins a Torre Gironella. Durada aproximada:  3 hores.(inclou taller)

Per cadascuna de les activitats hi ha un conjunt de propostes per treballar durant el recorregut i durant la realització del taller. Aquestes propostes les trobareu a l’apartat Recursos educatius.

Treball posterior a la sortida

Per finalitzar el procés s’han seleccionat un conjunt de propostes per treballar els continguts relatius a la Girona romana a partir de la informació extreta durant el treball previ a l'aula i la sortida des de diferents matèries curriculars. Aquestes propostes les trobareu a l'apartat Recursos educatius.

A l’alumnat se li haurà proposat a l'inici resoldre un enigma: Com era Gerunda

La resolució a aquest enigma arribarà amb la realització de l’itinerari i el taller del museu. Un cop realitzades les activitats es proposa a l'alumne un treball en grup cooperatiu que consistirà en recopilar tota la informació que ha obtingut l'alumne, gràfica i escrita; elaborar una presentació multimèdia; exposar oralment el treball; debatre entre els grups de treball, i avaluació i coavaluació. L'objectiu: ser capaç de respondre aquestes dues preguntes:

  • Has resolt l’enigma que es plantejava a l’inici de l’activitat?
  • Podries descriure com era la Gerunda romana?

Gerunda romana. Funcionament de l'activitat: Opció C
Veure en el mapa

ADREÇA

Monestir de Sant Pere de Galligants 
Carrer de Santa Llúcia, 8
17007 Girona

HORARIS

De dimarts a dissabte

de 10 a 18 h

Diumenges i festius

de 10 a 14 h

Dilluns tancat

CONTACTA AMB EL MUSEU

TELÈFON: 972 20 26 32
E-MAIL: macgirona.cultura@gencat.cat
Gerunda romana. Funcionament de l'activitat: Opció B
Gerunda romana. Funcionament de l'activitat: Opció A
FITXERS DE DESCÀRREGA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
La presentació a l'aula 2,155 MB
Twitter
Facebook